ActiviteitenBoven de Algarve ligt de dunbevolkte streek Alentejo met golvende vlakten met graan, wijnranken, olijfbomen en kurkeiken. !

2page_img1

2page_img1

2page_img1

2page_img1

2page_img1

2page_img1

Een heerlijke vakantie samen of met het hele gezin!

Tijdens je vakantie samen of met het hele gezin zul je volop genieten van dit stukje pure Portugal. Naast heerlijke ontspannen momenten zijn er verschillende activiteiten op en rondom ons landgoed:

Samen naar zee met prachtige kust, uitgestrekte stranden, mooie baaitjes, heerlijke golven, tijd voor een verfrissende duik. Het is leuk om met de kids een bezoek te brengen aan de westkust waar je dolfijnen kunt spotten tijdens een boottocht of het zeeaquarium bezoeken in Lissabon.

Heb je geen zin om ver te rijden, een mooi park met grote speeltuin in Ferreira do Alentejo op 10 minuten rijden van ons landgoed waar je op het terras onder het genot van een drankje kunt genieten van de mooie bomen, planten, vogels en de kinderen die het naar de zin hebben in de grote speeltuin.

Op ons landgoed kunnen de kinderen elkaar ontmoeten bij de schommels, glijbaan of samen zwemmen in het grote gemeenschappelijke zwembad bij onze Quinta, elke dag geopend tussen 14.00 en 18.00 uur
Onze kleine kinderboerderij met dwerggeitjes, ezels en kippen heeft een enorme aantrekkingskracht. Een ritje op één van de ezels of de geitjes aaien en voeren, eieren zoeken bij de kippen en niet te vergeten onze twee lieve honden die gek op kinderen zijn.

We organiseren één maal per week een speurtocht, iedereen is elke keer weer enthousiast. De ouders vinden het vaak ook leuk om mee te gaan en we lopen begin van de avond een mooie wandeling van ongeveer een uur met veel uitleg over de bijzonderheden die we onderweg tegen komen. Daarna met z'n alle ergens eten, de kinderen beantwoorden verschillende vragen en winnen allemaal een verrassing! Steeds weer een geslaagde gezellige avond!.

Wil je een keer met paard en wagen door de landerijen met een gids dan kunnen wij dat voor je reserveren.
In elke accommodatie ligt een uitgebreide informatiemap met allerlei activiteiten in de omgeving. Ben je een Geocaching liefhebber dan kun je hier je hart ophalen, veel "schatten" op bijzondere verborgen plekjes in onze omgeving. Ga op pad met je GPS!

Ons landgoed is een fantastische uitvalsbasis om vanuit te wandelen, elke keer een ander landschap. De ene dag over zandpaden door eeuwenoude kurkeikbossen de andere dag loop je door een glooiend en uitgestrekt landschap met af en toe een kudde schapen, zwarte varkens een oud karakteristiek huisje of boerderij. De beste periode om te wandelen is in het voor- en najaar maar elk jaargetij heeft z'n charme. De lente met wilde kleurige en geurige bloemen, de zomer met goudgele landerijen en de winter weer groen.

HARDLOPEN EN MOUNTAINBIKEN

Ideale omgeving voor hardlopen en moutainbiken, neem je hardloopschoenen mee en jog vanaf je voordeur de vrije natuur in. Voor de mountainbikers hebben we fietsen te huur in verschillende maten / inches met bijzonder mooie routes door het glooiende landschap van de Alentejo.

KANOVAREN

Een dagje het water op! Heerlijk peddelen op het meer van Odivelas op 20 minuten rijden van ons landgoed. De kano wordt gebracht en opgehaald, daarnaast kunnen wij zorgen voor een picknickmand met allerlei lekkernijen van deze streek. Dat is toch genieten!

WIJNLIEFHEBBERS

Ook wij zijn echte liefhebbers van de Portugese wijnen en vertellen je graag meer over de verschillende druivensoorten, de Alentejo het hart van (h)eerlijke wijnen! Er zijn bijzondere Adega's in de omgeving een must om te bezoeken voor de wijnliefhebber. We kunnen voor je reserveren; een rondleiding over een wijngoed en een kijkje in de wijnkelders met aansluitend een proeverij en een heerlijke warme lunch.

OLIJVENPLUK

We plukken op verschillende olijfgaarden waarvan ongeveer 25 bomen op ons eigen landgoed die in oktober/ november rijp zijn en geplukt moeten worden. Er wordt olie van geperst en we gebruiken een gedeelte voor versnapering. Heb je zin om te helpen bij de pluk informeer of we nog plaats voor je hebben!